Karita

<
Jag heter Karita ,mina intressen är resor, trädgård, inredning och mest av allt fotografering. Fotar mest macro, blommor, insekter och naturens detaljer i närbild.Med mitt favorit objektiv hittar jag hela tiden nya detaljer som man annars inte märker. Finns väldigt fina former, mönster och färger i naturen, blommor och på insekter.

Favorit årstiderna är vår och sommar. Jag fotograferar det mesta i färg jag fotograferar så gott som allting på fri hand, har ett stativ men det är ytterst sällan det är i användning.

 

Är medlem i en finlands svensk fotoförening, biofoto Finland, en mycket trevlig förening, var med på foto veckoslut till Utö i januari. Trevligt att träffa andra foto intresserade från hela svensk Finland.

Min foto utrustning;

Canon EOS 450D  kamera

Objektiv;

Canon  EF S 18-55 mm
Canon  EF  70-300 mm  1:4-5.6 IS USM
Canon  EF  100 mm  1:2,8 USM macro
Canon  EF  50 mm  1:1,4

Kenko mellanringar 12/20/36 mm

Sigma EM  – 140 DG ringblixt för macro

velbon stativ

Och några olika filter.

Hoppas du som läsare har gjädje av att titta på bilderna, att fotografera är så avkopplande och roligt det enda problemet att jag inte alltid har den tid jag önskar .

3 thoughts on “Karita”

 1. Hallå!!! SÅ kul att du kikade in hos mig=). Ser att vi har fler saker gemensamt, inte bara fotografering. Jag är ju också sjuksköterska och var som liten, när min farmor levde, med i Finlandssvenska föreningen eftersom min pappa och hans släkt är från Vasa. Jag brinner också för natur och speciellt makrofoto. Du har många helt fantastiska bilder på din blogg=). Jag ser att du inte redigerar och jag är också väldigt sparsam med det. Kan dra lite i nivåer för att ändra ljus och ibland bättra på skärpan men i övrigt helt oredigerade OM jag inte leker med bilden men då syns redigeringen mycket i form av konstnärliga filter och förvrängningar etc. Är det ok om jag länkar till din blogg?? Mvh Susanne

  • Karita skriver:

   Hej,
   Tusen tack för den trevliga kommentaren:) har själv bott i Vasa, under studietiden, trevlig stad var det. Jo, väldigt gärna får du länka till min sida, är det ok att jag länkar till din? Måste bara lära mig lite mer hur WordPress fungerar fungerar.
   Mvh karita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s