keskills_-Venedig-0144-34

Ett besök på en känd restaurang med stjärnkock, stället beskrevs som en pärla och äkta italienskt. Så vi måste pröva, ägaren var verkligt orginell med olika färgers skor och såg verkligen italiesk ut. Maten var helt ok, massor med olika vin att pröva på, men under resan åt vi nog godare än vad det här restaurangen serverade.

keskills_-Venedig-0144-41

Någon äkta Venedig invånare? Folk mängden sjunker hela tiden i Venedig, det bor mest pensionärer eftersom de flesta unga hellre flyttar till fastlandet där man kan röra sig med bil och det är betydligt billigare att leva och bo.Det finns ju året om mängder med turister i Venedig och förstår att det inte kan vara så roligt i längden att bo på sådan plats. Vi rörde oss i bostadsområden och där var det lugnt och stillsamt, men så fort man närmade sig Markusplatsen var det många gånger helt fullt av turister.

keskills_-Venedig-0144-42

 

 

keskills_-Venedig-0144-37

 

 

Det fanns en hel del klotter på väggar och skyltar, tråkigt det ser så fult ut.

keskills_-Venedig-0144-44 keskills_-Venedig-0144-46 keskills_-Venedig-0144-47 keskills_-Venedig-0144-55 keskills_-Venedig-0144-56 keskills_-Venedig-0144-57 keskills_-Venedig-0144-63 keskills_-Venedig-0144-64 keskills_-Venedig-0144-76

Många hus ser förfallna ut, endel såg ut att vara helt igen stängda till och med alldeles vid stora kanalen. Det är stränga regler för hur fasaderna får restaureras, endast med poröst gipsmurbruk, eftersom allt annat riskerar att rasa ner och skada forgängare. De nyputsade fasaderna börjar flaga redan efter några veckor pga luftens höga fuktighet och salthalt.

Byggnaderna vilar på miljontals furupålar i lergrunden, furuträet kom från Alperna. Syrebristen i träet gjorde att det hårdnade i leran, sen täcktes det av horissontala plankor och marmorliknande block som fick vara som grund för byggnaderna.

keskills_-Venedig-0144-62 keskills_-Venedig-0144-81

Allting fraktas med båtar i kanalerna, ovanligt långa till och med.

Varannat hushåll lär äga en fritidsbåt och om man är sommartid i Venedig lär det se ut som om alla har egna båtar. Familjerna packar sina små båtar med picknick korg, parasoll, fiskeutrustning och stereo för att komma ut på lagunen. Inne i Venedig finns ingen strand, den närmaste är på ön Lido där alla större hotell också finns.

Många behöver båt för sitt arbete, taxi båtarna var så vackra. Det fanns också vita taxi båtar som kanske klarar sig med lite mindre underhåll än de här trä.

keskills_-Venedig-0144-89

Alla fasader var så fina, också fastän de skulle behöva lite restaurering.

 

Annonser