Har varit på mini semester till Norge och Ålesund, är några gånger per år över dit, det är många flyg innan man är framme, alltid 3 stycken ena vägen, lika många tillbaka.  Vi kom dit på onsdag kväll och torsdags kvällen var vi som alla andra gånger upp till Aksla utsiktsplats, lite undrade vi nog hur det var så mycket Röda kors personal och helikopter som surrade ovanför hela tiden. Vi hade inte läst tidningen eller hört på nyheterna att dom sökte efter en förvunnen 21 årig kvinna.

Så vi trodde dom hade övning. Men det visade sig att den 21 åriga kvinnan blivit dödad på sin joggingtur på onsdags kvällen. Mycket obehagligt, det som är så populärt ställe att vandra på. Populärt ställe för alla turister också.  På lördag morgon åkte vi till Geiranger och ännu på söndag eftermiddag var det full helikopter trafik ovanför Aksla. keskills_-norge-0123-73 keskills_-norge-0123-75 keskills_-norge-0123-79

Här några bilder från vår utsikt från terassen där vi bor.  Mycket båtar i gång, på fredagar kan man köpa färsk fisk och färdig kokta räkor från fiske båtarna. På två  minuter är man nere vid hamnen och kan gå upp och äta direkt.

Annonser