Fantastiska dansande fontänen, som den kallas då den är kopplad till musik, utanför Dubai Mall. Vill man shoppa är detta ett ställe man inte i första hand går igenom. Det är väldens största shopping hall, med 1200 butiker, 160 restauranger och isrink, enorm biograf, lekplatser för barn med mera. Hela byggmassan är 1,124 miljoner kvadratmeter. I parkerings utrymmen finns plats för 14 000 bilar !!!! Dubai mall öppnades 4 november 2008, nu när vi var där var det någonsorts jippo så hela veckoslutet hade man öppet dygnet runt. Då vi åkte till hotellet kl 21.30 var det massor massor med folk och shoppade.
Man har planer på att bygga ett ännu större shopping center inte så långt från den här, och det skulle ingå i Dubailand, som skall bli världens största nöjesfält.


Alldeles intill fontänen finns Burj Khalifa, väldens högsta fristående byggnad. Den har 164 våningar, är 828 m hög. Invigdes 4 januari 2010. Byggnaden används som kontor, hotell och bostäder. Man får åka upp till 123 våningen där kan man till och med gå ut på en balkong. Man kan boka på nätet på förhand då är det inte så dyrt, men bestämmer man sig på plats och ställe är det inte speciellt billigt att åka upp och titta. Vissa dagar är sikten inte så bra, de två sista dagarna var lite disiga, så man skall också ha lite tur med vädret. Att det börjar regna behöver man inte vara speciellt orolig för, det är ytterst få dagar per år det regnar i Dubai.


Pigga och vackra skyltfönster i varje butik


Titta på den söta vita fluffiga skötväska, som hade inbroderat blänkande bling bling i tyllet…inget för det finska klimatet med snöslask och regn ibland.


Alla barn kläder hade sina egna märkes butiker


Min favorit handväsk butik, men det fanns inte för tillfället nån jag gillade


Om man skall gå på lite finare fest, kanske man behöver så här fina skor och handväska


Sång och dans nummer, det var bara män som uppträdde. Märkte också att det var ytterst få par som var och shoppade tillsammans, det vanliga var att lokala kvinnor gick för sig och männen för sig. Hur kvinnorna kunde känna igen varandra vet jag inte riktigt, de svarta burkorna såg till stor del likadanna ut och med bara ögonen synliga är det inte så lätt att känna igen varandra, men dom har väl sina knep, handväskan eller något annat.


Världens största akvarium, det har 33 000 fiskar… förra gången 2011 då vi var där var det 6 st dykare i akvariet och det fanns gott om plats runt var och en ändå


En av de 160 olika restaurangerna


Färgrann reklam, som lyste upp


Guld souken


Guld souken i Dubai Mall


Orkar man inte gå, kan man ta en taxi


Sån här lampa skulle jag vilja ha, såg redan den ifjol i Dubai, men svår att få hem med sig


Dekartion i skylt fönstret, inte bara en och två lampor, nej, mycket skall det vara…

Annonser