Så är vi hemma från Dubai resan, det var en riktigt skön och bra resa, hann titta på en massa saker och vädret var riktigt hett, till och med för hett då det var 40 grader, kvällarna var inte speciellt svala de heller, då var det 29 grader. Så varmt var det inte riktigt ens här hemma i somras. Vi bodde på ett enormt stor och fint hotell, har inte någonsin bott på så lyxigt hotell tidigare. Det här var den årliga mycket efterlängtade interferry konferensen, där de som jobbar och deltar får ta sina partners med, Det ordnas program både dag och kvällstid.


På väg på öppningen av konferensen där kronprinsen var med


Kronprinsen, sheikh Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum, han är näst äldste son av Dubais härskare, blev utnämnd till kronprins 2008. Kronprinsen tycks vara bra på det mesta, han har gått elit militär utbildning i Stobrittanien, är aktiv idrottsman, duktig ryttare, dykare och fallskärmshoppare, kan flyga helikopter och lär vara arab världens sexigaste man, undrar om det fanns någon annan att rösta på… Han lär också skriva romantiska dikter under pseudonymen Fazza. Hans far är världens 4 rikaste kunglighet, och han lär enligt ryktet ha 22 barn, 14 st med sin första fru, sen har han en fru till prinsessan Hayya, med henne har han i alla fall två barn.


Kronprinsen med alla som fått pris, han såg mycket allvarlig ut och han tog inte i hand med den enda kvinna som fick pris


Här ser man hur mycket folk han hade runt omkring sig, men hur kan alla de vit klädda skydda honom, kläderna är inte precis de mest praktiska att försvara sig i eller springa om man skulle vara tvungen till det.


Enormt stor lobby, den största jag sett, stora ytor och högt till tak. Är nästan säker på att det som ser ut som guld också var det, i alla fall en del.


Golvet är fint med sitt mönster


Ingenting var liten och ansråkslöst i Dubai, här är också blomvaserna enormt stora, höjden på dom var närmare 2 m, undrar hur dom fick dom dit placerade


Röda mattan utrullad, det var den ofta, det var samtidigt en energi konferens på hotellet, så det kom ministrar som hade en hel mängd folk kring sig


Här satt jag och drack kaffe, lugnt och stillsamt var det


Vilken ananas lampa,


Måste bara fotografera detta, det var ett vardagsrum då man kom in till toaletten intill där konferensen höll till, så om det var flera damer så kunde man vara social och sätta sig ner medan någon annan fixade till sin frisyr, annars är det väl inget ställe man slår sig ner vid.


Alla damer som var med på interferry fick välja ut ett eget armband från den här smyckes butiken, fanns massor med färggranna armband, både smala och breda i alla de färger.


I vår korridor satt det en livvakt utanför en svit, nog skulle tiden bli alldeles fruktansvärt lång att sitta där timme ut och timme in. Råkade gå förbi en gång då dörren var öppen, personen som bodde där hade jag ingen aning om vem som var.


Hotellets egna sushi restaurang, vi hann aldrig dit och äta.Men en annan kväll åt vi på en ultramodern japansk restaurang där varje bord hade sin egen kock, som underhöll samtidigt som han tillredde maten.


Mitt i hotellet fanns vad dom kallade det en regnskog, men det var nog bara vanliga palmer och andra liknande växter, men dom såg ut att trivas för stora var dom, det var en slingrande stig och en damm med karp fiskar, runt omkring fanns det många olika restauranger


I trädgården fanns vattenpipa för den som ville röka.


Utsikten från rummet, mycket träd och grönska och allt skall vattnas, inget skulle växas utan bevattning här i öken landskapet. Men så lär det vara 150 % mer vatten konsumtion per invånare här i Dubai jämfört med USA.


Fint solskydd ovanför solstolarna

Nästa år är Interferry konferensen i Malta sen där på följande år i Vancouver, det skall bli kul.

Annonser