På väg till trollstigen åkte vi förbi Gudbrandsjuvet, det är ett 5 m smal och 20-25 m hög fors. Där finns jätte grytor och olika formationer som vattnet bildat. Man har byggt en utsiktsplattform som är som en krans och med speciell design.


Alldeles intill den här forsen finns Europas enda landskaps hotell, det är ett mycket speciellt hotell, består av 7 rum i olika byggnader utspridda i terrängen. Det har en mycket speciell arkitektur och har vunnit flera priser, blivit omtalat i flera olika nationella design och arkitektur tidningar. Rummen har enorma panorama fönster känslan av att komma nära naturen kan inte vara större. Alldeles billigt är det inte att övernatta där, priserna för sommar säsongen var per person/dygn 1250 NOK och minimi nätter är 2 st.Det kan väl bli kring 600 €, för två nätter.. Kolla på deras hemsida, http://www.juvet.com titta på spa avdelningen och utsikten därifrån. Något mer än vad man vanligtvis kan se…


Någon hade byggt en sten skulptur, påminner om en nalle figur


En intressant och annorlunda bänk. Vädret var ju inte det bästa, men då det mer eller mindre regnar varje dag i Norge och speciellt på hösten åkte vi i alla fall ut på en tur. Vi hade nog lite sol emellanåt också, men det blåste en hel del. Norges natur började få lite höst färg, speciellt i de öppna fjäll lanskapet var det höst färger redan.

Annonser