Har länge varit på väg till botansika trädgården utanför Åbo, men alltid har det kommit något annat emellan. Men i söndags blev det äntligen av. Det var ganska mycket folk där och det var många som gick omkring med kameror. Kom ganska fort underfund med att jag måste komma iväg till botansika trädgården varje årstid, och speciellt vår, sommar och höst händer det mycket i blomningarna där. Nu fanns det otroligt vackra färggranna blomsterhav, med höga höst blommande ett/två åriga blommor. De flesta perenner har ju blommat färdigt nu, men alla gräs var väldigt fina och dom är ju fina också på vintern.


Näckros dammen var fin, säkert ännu finare på sommaren. Nu låg det massor med frön på vatten ytan, och växterna runt omkring var lite utblommade.Men färgerna var riktigt fina, gula, gröna och bruna toner.


Massor med olika frön som låg på ytan


Näckros bladen låg som ett lapptäcke över dammen


Ingenting var speciellt perfekt, blommor som vissnat och fallit, mycket fröställningar överallt.


Det blev intressanta skuggor på näckros bladen


Man blir aldrig trött på att fotografera, det är så avkopplande, så roligt och intressant, som att ställa in mer eller mindre skärpa på näckrosen, tiden bara rusade iväg och mitt i allt hade halva dagen gått.