Det här är Molja fyr, ett välkänt landmärke vid infarten till Ålesund, som fungerat över 100 år som fyr. Nu förtiden är det ett hotell rum No 47, fyren hör till Hotel brosundet, som finns i ett över 100 årig kulturmärkt byggnad precis vid brosundet. Det hotellet har 46 rum så Molja fyr blev nr 47. Det välkända norska arkitektkontoret Snöhetta -som bland annat ritat Oslos operahus och Ground Zero Museum i New York – står för inredningen i Molja fyr.

Fyren består av två rum, med balans mellan historisk, rustisk och det moderna. Rummen är 3 m i diameter och runda, i bottenvåningen finns badrum och en trappa upp sovrummet.

Resemagasinet Conde Nast Traveller har utsett Molja fyr till ett av världens mest speciella ställen att övernatta på. Och den här pärlan finns 5 minuters gångväg från vår lägenhet, jag och Ella var flera gånger ner hit, verkligen en väldigt söt fyr. Just före man går ut till fyren finns måsarna som jag visade i ett tidigare inlägg. Alla fiskebåtar kom också in till Ålesund vid samma ställe. Bilder inifrån fyren hittar man på google, ser väldigt fint ut.

Annonser