Utsikten från Fjällstugan Askla, vi körde upp dit med bil, men man kan också gå, då är det några branta backar och om jag minns rätt 481 trappsteg.


Huset vi bor i, är alldeles bakom de två röda tak som syns ganska i början och på höger sida på bilden. Det är en vindsvåning med fin utsikt till havet och fjällen.

Brosundet, det är bara 5 min promenad dit ner, vid brosundet samlas fiske båtar och därifrån kan man köpa färsk fisk. På fredagen var där ca 10 st båtar, det var jätte stora torskar, flundror, sik och färdig kokta räkor till salu.


Otroligt fina hus och vilken färg, och de här byggdes för mer än 100 år sen, säkert har det väl i något skede bättras på för att hållas så här fina. För vädret sliter säkert på fasaderna, det regnade nästan varje dag, inte hela tiden men en skur nu och då och plötsligt kunde solen skina däremellan.


Ålesunds smalaste hus, vid gågatan.


Ålesund på kvällen

Ålesund är en trevlig liten stad, men med mycket backar, det var upp och ner så inte helt lätt att vara på promenad, med Ella som satt i en paraplykärra. Vi körde en hel del omkring och från Ålesund är det ganska nära till flera naturupplevelser, som Geiranger fjorden, det var lite på 2 timmars bil väg dit, trollstigen ungefär samma. Men den var stängd ännu, vi var ju helt utanför turist säsongen men det gjorde inget, landskapet var väldigt fint ändå…

Mycket hann vi titta på, men massor finns det kvar. Jag väntar på Runde, och Atlantvägen. Atlantvägen är en 8,72 km lång väg som binder samman små kustsamhällen. Den består av flera olika broar, endel riktigt låga till andra högre. Atlantenvägen utsågs till världens mest sevärda väg 2006, och århundrandets byggverk i Norge 2005. Det skulle vara spännande att uppleva vägen i riktigt stormigt väder, då det yr vatten över den, då skulle man verkligen få uppleva naturens krafter. I lugnt väder kan man ha turen att se sälar och ibland till och med val, men det lär vara mer sällsynt.

Fotade en hel del från Geiranger turen men det visar jag en annan dag.

Annonser