I början av oktober då det var kallt och regnigt i Finland var vi i Barcelona en vecka. En riktigt trevlig stad som man gärna åker till på nytt. Fanns mycket att titta på, hann inte alls med allt. Hotellet, ”Arts Barcelona” var ett riktigt fint hotell, bra läge, nära till stranden, ca 200 m och nära till centrum.
Början av oktober var riktigt bra tidpunkt att semestra där, inte alls så mycket andra turister, men ändå varmt och skönt. Under högsäsong lär man stå timtal i kö till Gaudis olika sevärdheter, då jag besökte Casa Batillo, var det ingen kö alls. Visserligen var jag tidigt där, direkt det öppnades.


Det var en sorts konsverk utanför hotellet, ser ut som en jätte fisk utan huvud.


Inner gården med olivträdNågonsorts byggnad vid stranden, ingen aning vad det var, ett konstverk kanske?


Spännande balkonger, en stor häst som dekoration..


Maten var så god, mycket olika sorters skaldjur och så förstås tapas!! En kväll var det tapas hopping, olika restauranger prövades och det var nära att man åt sig sjuk..


Lite shopping, det här var en kjol man kunde svänga ut och in och så hade man ett helt annat mönster och färg


Park Guell, en jätte stor park, med mycket vackert att titta på


Den berömda slingrande bänken i färggranna mönster


Park Guell från gatan, många utsmyckade byggnader

Vi besökte också en känd vingård, Codorniu och jag var till Casa Batilo, en av Gaudis skapelser. Lägger upp bilder därifrån senare. Hade hört att det finns en hel del fick tjuvar i Barcelona, vi blev inte drabbade men bland andra finländare som var med på resan fanns några som hade blivit av med både handväska och plånbok.

Annonser