Som några säkert vet eller läst har min sambo börjat nytt jobb i Ålesund, så när jag har möjlighet kommer vi att vara med där. Ålesund är en stad på Norges västkust med ca 42 000 invånare. Staden brann ner på 15 timmar i början av 1900 talet, så gott som hela staden förstördes. Husen byggdes upp på nytt i jugendstil. Norrmännen själva har valt Ålesund till Norges vackraste stad.

Ålesund har det mesta runt omkring sig, fjordar, fjäll och skärgård. Att åka till Geiranger fjorder tar ca 2 timmar, likaså till troll stigen. Sunnmörs fjället är nära och till fågel ön Runde är det 2 timmars resa. På Runde häckar det mer än 500 000 fåglar, mer än 220 arter har setts, men mest känd är den söta lunne fågeln.

Tror ett av första besöken vi gör är till Sunnmöre museum, där finns det små gamla trähus som det växer gräs på taken. Finns mycket vackert att fota, så det kommer säkert att bli en hel del Norge bilder här på foto bloggen också, inte bara makro bilder.

En kort film om Ålesund och runt omkring, mina äldre pojkar väntar på att skida slalom i norska fjällen, men det blir nog till nästa vinter, säsongen börjar väl vara på slut rakan.

Trevligt veckoslut till er alla !!